23 Kasım 2008

Hepimiz Hayvan mıyız?

İtalya'dan Aldım 1 Tane, Eve geldim Üüüü

İtalya'dan dönerken, sık sık adını duyup bir türlü tatmadığım bir lezzeti yanımda getirmek imkanı buldum. Bir çeşit limon likörü olan Limoncello. İkiz satılan Limoncello Cream ile birlikte aldım. Bugün ikisini de deneme imkanım oldu. Denemeden önce Internet'ten nasıl sunulduğunu, içildiğini vb. araştırayım derken bir de ne göreyim. Millet Limoncello'yu da, Limoncello Cream'i de evde yapıyormuş. Bir sürü tarif uçuşuyor havalarda. Şu şişeler bitsin, tadına bakılırsa evde imalata girebilirim. Bulduğum tariflerden en makul görüneni hem kendime, hem meraklısına malzeme olsun diye buraya eklemek istedim. Ne de olsa en çok hit alan sayfam İncir Tatlısı. Bakarsınız bu blogu yüksek meseleleri üst perdeden atıp tutan bir halden çıkarıp tamamen yemek içmek bloguna dönüştürmeliyim. Ne dersiniz?

LIMONCELLO

11 tercihen ekolojik limon
1000 ml 95%lik içilebilir alkol
1000 ml su
700 g şeker

- Limonları yıka ve kabuklarını beyaz kısma girmemeye dikkat ederek rendele
- Rendelenmiş kabukları cam bir kaba koy ve alkol ekle. Karıştır ve kabın ağzını kapatarak 5-6 gün bırak. Arada bir karıştırmayı unutma.
- Limon parçalarını süzerek ayır
- Şeker ve suyu 10 dakika kaynat. Sonra soğumaya bırak
- Şekerli su ve alkolü karıştır ve kahve filtresi gibi bir filtreden geçirerek kalan limon parçalarını da süz.
- Temiz, kuru şişelere koyarak bir ay dinlendir ve iyice soğutarak iç


LIMONCELLO CREAM

500 ml %95'lik saf içilebilri alkol
5-6 tercihen organik limon
1 lt süt
400gr şeker

- Süreç yukarıdakinin aynısı. Yalnız şeker ile sütü ısıtırken kaynatılmaması tavsiye ediliyor. Bir de limon parçalarını süte katmadan süzmekte fayda var.
- Sütlü karışımın tazeliğini korumak için miktarı az tutup, dolapta saklamak öneriliyor.
Devamı

22 Kasım 2008

Banksy: Popüler Sokak Sanatı

18 Kasım 2008

Teşekkürler

ID World ödülü için yarıştığım süreçte bana destek veren herkese çok teşekkür ederim. Rüya gibi bir ödül töreni yaşadım ve mobil imzayı elektronik kimlik dünyasının liderlerine anlatmak imkanım oldu. Destek olan herkese, elbette bu projeyi başından beri var eden Turkcell'e teşekkür ederim.
Devamı

Mobil İmza'nın Mühendisine
Dünya Çapında Ödül

Milano, 18 Kasım 2008 – Mobil İmza teknolojisini Türkiye’ye getiren Turkcell mühendisi Deniz Tunçalp, dünya çapında elektronik kimlik alanının Oskar ödülü sayılan “ID World - Limelight Award” ile ödüllendirildi. Tunçalp’in bu ödülü, mobil imza teknolojisinin gelişimindeki üstün başarısı ve bu teknolojinin dünyaya yayılmasına çalışmaları için aldığı belirtiliyor. Ödül her yıl elektronik kimlik teknolojileri alanında fikir ve uygulamalarıyla çığır açan ve başarılarıyla medyanın en fazla ilgisini çeken kişilere veriliyor.

Deniz Tunçalp, Turkcell’de bilgi güvenliği alanında uzman olarak çalışırken GSM SIM kartları ile elektronik imza atılması fikrini ortaya atmış ve mobil imza servisinin hayata geçirilmesini proje ekibi ile birlikte gerçekleştirmişti. Daha sonra mobil imza ile çalışan çok sayıda servisi yöneten birimin de müdürü olan Tunçalp, Dünya çapında pek çok ülkede mobil imza teknolojisinin yaygınlaşması için konferanslara katılıyor ve seminerler veriyordu. Türkiye’nin mobil imza konusunda Dünya lideri olmasını sağlayan çalışma, pek çok ülkenin yoğun olarak ilgisini çekiyor.

Deniz Tunçalp’in ipi göğüslediği ödül yarışında ödülü almak için yarışan diğer finalistler arasında İngiltere Kimlik ve Pasaport İdaresi Genel Müdürü James Hall, Smartract Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Manfred Rietzler, New York Eyaleti Motorlu Taşıtlar Dairesi yöneticisi David Swarts ve Danimarka Adalet Bakanlığı’ndan Genel Müdür Yardımcısı Gert Versluis da bulunuyordu. Tunçalp’in bu önemli ödülü Dünya çapındaki rakiplerini geçerek kazandığı İtalya’nın Milano şehrinde düzenlenen ödül töreninde açıklandı.


İletişim:

Organizers Office

Wise Media S.p.A.
Via R. Lepetit, 4
20124 Milan, Italy

ID WORLD International Congress 2008
Milan, 18-20 November
Milanofiori Congress Center
www.idworldonline.com

Devamı

Deniz Tuncalp receives the ID Limelight Award


ID WORLD International Congress 2008:
ID People Awards

Deniz Tuncalp, Mobile Signature Unit Manager at Turkcell,
receives the ID Limelight Award

Milan, November 18, 2008

Deniz Tuncalp, Mobile Signature Unit Manager at Turkcell, founder of Mobile Signature Service at Turkcell and the Mobile Signature project leader at GSM Association, is one of the recipients of this year’s ID People Awards – the Oscars of the Auto ID industry. Deniz Tuncalp was announced winner of the ID Limelight Award on November 18 in Milan at an exclusive ceremony during the seventh ID WORLD International Congress, the global summit on automatic identification.

The ID Limelight Award is presented each year in recognition of the individual who has been exceptionally successful in focusing the attention of the media on their groundbreaking ideas on the possible applications of auto ID technology.

“Mobile Signature is an enabler technology that helps consumers to use digital signatures, by means of their SIM cards and GSM phones,” said Sophie B. de la Giroday, President of Wise Media. “Deniz Tuncalp succeeded in creating a sustainable business model that helped Turkcell to launch the world’s largest and most popular mobile electronic signature infrastructure supporting a variety of applications. This includes strong authentication to government and banking portals, signing consumer contracts, withdrawing money from ATMs and unlocking door locks, all with mobile signatures. Mobile signature represents a significant step in transforming a SIM card into a universal and legal identity card and making all digital transactions legally trustable and ultimately secured. This not only provides a greater convenience and security to end users, but also helps application providers to implement new business models based on mobile identity.”

ID People Awards are presented in recognition of the contribution made by thought leaders, innovators and pioneering adopters who have distinguished themselves by their achievements during the past 12 months (www.id-people.com).

*******

About ID People Awards

The ID People Awards are assigned each year to outstanding members of the ID Revolution community who have distinguished themselves in terms of commitment, leadership, creativity and innovation. The ID People Awards, sponsored by the publication ID People, are awarded in the following categories: ID Community Award, ID Leadership Award, ID Limelight Award, ID Trail Blazer Award and ID Outstanding Achievement Award.
For further information visit: www.id-people.com


About ID WORLD International Congress

The ID WORLD International Congress, organized by Wise Media, is the annual world summit on automatic identification. It is the most comprehensive showcase of RFID, biometrics and smart card technologies, and is the only international forum that looks at the advanced auto ID industry as a whole, rather than focusing on a specific technology or vertical sector. In 2009 the event will take place in Milan on November 3-5.
For further information visit: www.idworldonline.com


For further information, please contact:

Media Contact:
Pier Costa
pier.costa@wisemedia.com
Devamı

1 Kasım 2008

TeknoKritik - 6:
Mobil İmza ile İşinizi Farklı Yapmak
ve Farklı İşler Yapmak

Geçtiğimiz haftalarda bir CEBIT Bilişim Eurasia fuarını daha yaşadık. Fuar yıllardır olduğu gibi bu yıl da, Telekom’un Türkiye Bilişim Sektörünün ne kadar önemli bir kısmını oluşturduğunu gösteriyordu. Fuarın başrol oyuncuları olan Telekom şirketleri çok geniş bir alana yayılmış ve kurulan standlar pek çok ilginç servis ve yeniliği kullanıcısı ile tanıştırmaya ayırılmıştı. Benim de hazırlığında yer aldığım ve Turkcell standının önemli bir kısmının ayrıldığı Turkcell Mobil İmza’lı yeni servisler, mobil imza kullanarak işimizi farklı yapmak ve farklı işler yapmanın örneklerini veriyor, ziyaretçilere bunları kullanmanın yanı sıra gerçekleştirilebilecek farklı fırsatları düşündürmeyi amaçlıyordu.

Turkcell Mobil İmza, kullanıma başladığı günden beri finansal servislerde, sizi Internet ortamının güvenlik risklerinden korurken, yeni şifre ezberlemekten, ezberlediğiniz şifrenizi mecbur kalarak arada bir değiştirmekten, bu şifreleri yeniden öğrenmek derdinden ve risk alarak bu şifreleri bir yerlere yazmaktan kurtarıyor. CEBIT fuarında, Turkcell Mobil İmza’nın Internet bankacılığının yanı sıra bankalar arasında son zamanlarda hızlanan mobil bankacılık yarışında, bir endüstri standardı haline gelmeye başladığını gösteriyordu. Türkiye İş Bankası’nın İşCep akıllı telefon uygulamasının, Akbank, Garanti ve TEB’in WAP üzerinde çalışan mobil şubelerinin Turkcell Mobil İmza’yı nasıl kullandıklarını gördük. Bazı bankalar, mobil imza kullananlara, diğer müşterilerden daha fazla işlem yaptırırken, bazı bankalar mobil güvenlik risklerine öncelik vererek, kullanıcılarına mobil imzayı artık şart koşuyorlar. Ayrıca, mobil imza kullananlar için bu kanalları kullanmanın çok daha kolay ve farklı bankalar arasında standart bir kullanıcı deneyimi sunduğunu da belirtmek gerekir.

Turkcell standında mobil imza ile nasıl çalıştığı gösterilen çok önemli diğer bir haber de, önümüzdeki aylarda açılması beklenen ve hazırlıkları Türksat tarafından gerçekleştirilen E-Devlet Kapısı uygulaması idi. Turkcell Mobil İmza standını ziyaret edenler, E-Devlet Kapısı’nın arayüzü ile tanıştı, mobil imzanın E-Devlet kapısından geçip kamu işlemlerine ulaşmak için nasıl bir kullanım imkanı sağlayacağını, E-Devlet kapısının lansmanından da önce kendileri görmek ve denemek imkanı buldular.

Yukarıdaki iki kullanım örneği, bir web portalı veya bir J2ME veya WAP uygulamasında mobil imzanın nasıl kullanılacağını göstermenin ötesinde, işimizi mobil imza ile nasıl daha farklı, daha güvenli, daha kolay yapabileceğimizi gösteriyordu. Mobil imza ile yeni işler yapmanın çarpıcı bir örneği ise, Turkcell’in Kale Kilit ile birlikte geliştirdiği, Dünya’da bir ilk örnek olarak kullanıcılara sunulan mobil imzalı kapı kilidi idi. Kale Kilit’in X10 akıllı kilit modeli ve ev güvenliği sistemi ile mobil imzanın entegrasyonu ile çıkan ürün, pazara sunulmasıyla birlikte, yeni ihtiyaçlara yeni çözümler sunacak gibi görünüyor. Sadece kapınızdaki kilidin göbeğini değiştirip, kapıya yakın bir elektrik prizine basit bir modül takarak, kapınızın ve dilediğiniz pencerelerin, siz evde yokken açılıp kapandığında SMS ile haberdar olabilecek, dilerseniz bu durumda yüksek sesli bir alarmı çaldırabilecek ve Turkcell Mobil İmza’nız ile kilidinizi uzaktan yöneterek, evde olmasanız da kapınızı açıp kapatabileceksiniz. Böylece, çocuğunuzun siz yokken eve kaçta geldiğinden, kışın yazlığınıza kimsenin girip girmediğinden emin olabilecek, düzenli temizlik hizmeti aldığınız bir kimseye anahtar vermek zorunda kalmayacaksınız. Hiçbir yakınınız da anahtarı olmasa da artık kapıda kalmayacak. Mobil imza’nın bu kullanımımı da teknoloji ile yeni işler yapmaya güzel bir örnek olacak umarım.

Etiketler:

Devamı