23 Kasım 2008

İtalya'dan Aldım 1 Tane, Eve geldim Üüüü

İtalya'dan dönerken, sık sık adını duyup bir türlü tatmadığım bir lezzeti yanımda getirmek imkanı buldum. Bir çeşit limon likörü olan Limoncello. İkiz satılan Limoncello Cream ile birlikte aldım. Bugün ikisini de deneme imkanım oldu. Denemeden önce Internet'ten nasıl sunulduğunu, içildiğini vb. araştırayım derken bir de ne göreyim. Millet Limoncello'yu da, Limoncello Cream'i de evde yapıyormuş. Bir sürü tarif uçuşuyor havalarda. Şu şişeler bitsin, tadına bakılırsa evde imalata girebilirim. Bulduğum tariflerden en makul görüneni hem kendime, hem meraklısına malzeme olsun diye buraya eklemek istedim. Ne de olsa en çok hit alan sayfam İncir Tatlısı. Bakarsınız bu blogu yüksek meseleleri üst perdeden atıp tutan bir halden çıkarıp tamamen yemek içmek bloguna dönüştürmeliyim. Ne dersiniz?

LIMONCELLO

11 tercihen ekolojik limon
1000 ml 95%lik içilebilir alkol
1000 ml su
700 g şeker

- Limonları yıka ve kabuklarını beyaz kısma girmemeye dikkat ederek rendele
- Rendelenmiş kabukları cam bir kaba koy ve alkol ekle. Karıştır ve kabın ağzını kapatarak 5-6 gün bırak. Arada bir karıştırmayı unutma.
- Limon parçalarını süzerek ayır
- Şeker ve suyu 10 dakika kaynat. Sonra soğumaya bırak
- Şekerli su ve alkolü karıştır ve kahve filtresi gibi bir filtreden geçirerek kalan limon parçalarını da süz.
- Temiz, kuru şişelere koyarak bir ay dinlendir ve iyice soğutarak iç


LIMONCELLO CREAM

500 ml %95'lik saf içilebilri alkol
5-6 tercihen organik limon
1 lt süt
400gr şeker

- Süreç yukarıdakinin aynısı. Yalnız şeker ile sütü ısıtırken kaynatılmaması tavsiye ediliyor. Bir de limon parçalarını süte katmadan süzmekte fayda var.
- Sütlü karışımın tazeliğini korumak için miktarı az tutup, dolapta saklamak öneriliyor.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa