18 Kasım 2008

Mobil İmza'nın Mühendisine
Dünya Çapında Ödül

Milano, 18 Kasım 2008 – Mobil İmza teknolojisini Türkiye’ye getiren Turkcell mühendisi Deniz Tunçalp, dünya çapında elektronik kimlik alanının Oskar ödülü sayılan “ID World - Limelight Award” ile ödüllendirildi. Tunçalp’in bu ödülü, mobil imza teknolojisinin gelişimindeki üstün başarısı ve bu teknolojinin dünyaya yayılmasına çalışmaları için aldığı belirtiliyor. Ödül her yıl elektronik kimlik teknolojileri alanında fikir ve uygulamalarıyla çığır açan ve başarılarıyla medyanın en fazla ilgisini çeken kişilere veriliyor.

Deniz Tunçalp, Turkcell’de bilgi güvenliği alanında uzman olarak çalışırken GSM SIM kartları ile elektronik imza atılması fikrini ortaya atmış ve mobil imza servisinin hayata geçirilmesini proje ekibi ile birlikte gerçekleştirmişti. Daha sonra mobil imza ile çalışan çok sayıda servisi yöneten birimin de müdürü olan Tunçalp, Dünya çapında pek çok ülkede mobil imza teknolojisinin yaygınlaşması için konferanslara katılıyor ve seminerler veriyordu. Türkiye’nin mobil imza konusunda Dünya lideri olmasını sağlayan çalışma, pek çok ülkenin yoğun olarak ilgisini çekiyor.

Deniz Tunçalp’in ipi göğüslediği ödül yarışında ödülü almak için yarışan diğer finalistler arasında İngiltere Kimlik ve Pasaport İdaresi Genel Müdürü James Hall, Smartract Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Manfred Rietzler, New York Eyaleti Motorlu Taşıtlar Dairesi yöneticisi David Swarts ve Danimarka Adalet Bakanlığı’ndan Genel Müdür Yardımcısı Gert Versluis da bulunuyordu. Tunçalp’in bu önemli ödülü Dünya çapındaki rakiplerini geçerek kazandığı İtalya’nın Milano şehrinde düzenlenen ödül töreninde açıklandı.


İletişim:

Organizers Office

Wise Media S.p.A.
Via R. Lepetit, 4
20124 Milan, Italy

ID WORLD International Congress 2008
Milan, 18-20 November
Milanofiori Congress Center
www.idworldonline.com

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa