10 Haziran 2007

Oyum Kime?

Oyunuzu kime vereceksiniz? Malum seçim yaklaşıyor. Ortalık toz duman. Barajı kim geçecek? Baraj altı partilere oy veren yüz binler ve sandığa gitmeyen yüz binlerin temsil sorununa üzülmüyor musunuz? Gerçekten sizi kimin temsil etmesini istediğinize mi bakacaksınız? Yoksa mazlum veya tehdit algınıza göre, gerçekte sizi temsil etmeyecek birine, kerhen, iş olsun diye, inat uğruna mı oy kullanacaksınız? Yoksa, kendi bölgenizdeki milletvekili adaylarının kim olduğuna bakmayacak mısınız oy verirken?

Ben İstanbul 2. Bölge'de Beşiktaş'ta oy kullanacağım. Bir iki yıldır her seçim, sandık mevzusu geçtiğinde aynı şeyi söyledim. Sivil (civil=medeni) özgürlükleri geliştirmeyi hedefleyen, en barışçı, en demokrat kimi görürsem ona oy vereceğim. Bu tanıma gönül rahatlığı ile uyduğunu düşündüğüm barajı geçsin veya geçmesin herhangi bir parti yoktu. Ama artık bir alternatifim var. Oyum Baskın Oran'a.

Ezberi bozacağı için, tutarlı davranacağına inandığım için, özgün düşüncelerini Meclis'te ifade edebilmesi için, her kimlik ve her nitelikteki hepimizin haklarını savunması için, uçlarda toplanmış çatışmaya hazır değil, birbirini anlayabilen bir Türkiye için, solumsu partilerden kurtulmak veya sol radikalizm kliklerinden kurtulup ihtilalci olmayan özgürlükçü bir sivil sol hareketin mayası olması için oyum Baskın Oran'a.





http://www.baskinoran.com (Kişisel Web Sitesi)



http://www.baskinoran.net (Seçim Kampanya Sitesi)

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa