16 Aralık 2006

E-TR Ödülleri ve Kongresi

Geçen haftanın yoğun temposu içerisinde 1 gün Ankara'daydım. ETR Ödülleri sahiplerini buldu. Biz de Kamu Kurumlarına yönelik olarak Mobil İmza tanıtımımızı tekrarladık. Türkiye'de Elektronik İmza'nın yaygınlaşması heyecanını bizimle paylaşanlarla fikir alışverişi imkanı bulduk.


Ayrıca, ETR Kongresinde "eDevlet uygulamalarında eİmza uygulanabilir mi" paneline katıldım ve ayrıca Turkcell oturumunda "Mobil Devlet" başlıklı, Dünya'da ve ülkemizde Mobil ortamdaki E-Devlet uygulamalarını ve genel olarak E-Devlet'in dünyadaki gelişmesini anlatan bir sunum yaptım. Oturum salonunun dışında kurulan Turkcell standında da, Mobil İmza ve Mobil Ödeme çözümleri ziyaretçilere tanıtıldı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'e yaptığımız tanıtım sonrası çok keyifli bir sohbet imkanı bulduk. Daha önce basından edindiğim izlenime paralel olarak, çok akıllı ve esprili bir kimse ile karşılaştık. Öyle görünüyor ki, Mobil İmza'nın hazırlığının tamamlanması, yayılması ve anlaşılması için daha çok Ankara - İstanbul seferleri yapacağız. Kongre'de yaptığım çağrıyı bir kere de burada tekrarlayayım.

Simkartlar üzerinde elektronik imza atabilir hale gelmek, tek başına bir işe yaramıyor. Muhakkak, elektronik ortamda kişilerin kimliğini hukuka uygun biçimde tanıma ihtiyacı olan uygulamların bu imkana entegre olmaları gerekiyor ki, bir gün binlerce hatta belki milyonlarca insanımız, elektronik ortamda rahatça, güvenle, kimliğini çaldırmadan, başkasına parasını/bilgilerini kaptırmadan, bir sürü şifreyi aklında tutmaya gerek olmadan işlem yapabilsin. Internet üzerinde işlem yapmak için uygulaması olanlar, elektronik ortamda kendisine erişen kimsenin kimliğinden korkmasın, hukuki güvence altına girerek kullanıcı adı/şifre kullanımından doğan bir riske girmesin.

O nedenle tüm E-Devlet / E-Belediye / E-Ticaret uygulama sahiplerini, özellikle belirli hacimlerin üzerindeki kitlelere hitap edenleri, Mobil İmza altyapısı ile birinci günden entegre olmaya çağırmaya devam edeceğiz. Belki önümüzdeki yıllarda ETR ödüllerini Mobil İmza ile vatandaşa hizmet eden yaratıcı uygulamalar alır. Ne de olsa, dünyada bir ilk olan Mobil İmza ile yapılan hemen her türlü uygulama da dünyada ilk olacak. Zaman yeniliklere yelken açma zamanı.


2006 yılı eTR Ödülleri’ni kazanan projeler :

“Kamudan Kamuya eHizmetler Kategorisi”:
T.C Başbakanlık- Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)

“Kamudan İş Dünyasına eHizmetler Kategorisi”:
Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı-SSK Sağlık Ödemeleri Sistemi Projesi

“Kamudan Vatandaşa eHizmetler Kategorisi”:
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü-Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS)

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa