10 Haziran 2007

Lapsus

“Lapsus” ilginç bir kavram. Freud bunu Gündelik Psikopatoloji kitabında “parapraksis” (hatalı eylem) adıyla incelemiş. Bildiğiniz dil sürçmesi de diyebiliriz. Bilinçaltına yerleşmiş kimi şeyleri, konuşurken veya yazarken, insanın kafasındaki esas şeyi bilinçsiz olarak dile getirivermesi, bilinç altındakinin bütün haşmetiyle, kontrolsüz biçimde ortaya dökülüvermesi.

Etiketler:

Devamı

"If you are going through hell, keep going."

"Democracy is the worst form of government, except for all those other forms that have been tried from time to time."

“You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.”

“I am easily satisfied with the very best.”

“We are masters of the unsaid words, but slaves of those we let slip out”

“A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.”

“Courage is what it takes to stand up and speak; courage is also what it takes to sit down and listen.”

“I may be drunk, Miss, but in the morning I will be sober and you will still be ugly.”

“You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life.”

“Mr. Attlee is a very modest man. Indeed he has a lot to be modest about.”

“Courage is going from failure to failure without losing enthusiasm.”
Devamı

Oyum Kime?

Oyunuzu kime vereceksiniz? Malum seçim yaklaşıyor. Ortalık toz duman. Barajı kim geçecek? Baraj altı partilere oy veren yüz binler ve sandığa gitmeyen yüz binlerin temsil sorununa üzülmüyor musunuz? Gerçekten sizi kimin temsil etmesini istediğinize mi bakacaksınız? Yoksa mazlum veya tehdit algınıza göre, gerçekte sizi temsil etmeyecek birine, kerhen, iş olsun diye, inat uğruna mı oy kullanacaksınız? Yoksa, kendi bölgenizdeki milletvekili adaylarının kim olduğuna bakmayacak mısınız oy verirken?

Ben İstanbul 2. Bölge'de Beşiktaş'ta oy kullanacağım. Bir iki yıldır her seçim, sandık mevzusu geçtiğinde aynı şeyi söyledim. Sivil (civil=medeni) özgürlükleri geliştirmeyi hedefleyen, en barışçı, en demokrat kimi görürsem ona oy vereceğim. Bu tanıma gönül rahatlığı ile uyduğunu düşündüğüm barajı geçsin veya geçmesin herhangi bir parti yoktu. Ama artık bir alternatifim var. Oyum Baskın Oran'a.

Ezberi bozacağı için, tutarlı davranacağına inandığım için, özgün düşüncelerini Meclis'te ifade edebilmesi için, her kimlik ve her nitelikteki hepimizin haklarını savunması için, uçlarda toplanmış çatışmaya hazır değil, birbirini anlayabilen bir Türkiye için, solumsu partilerden kurtulmak veya sol radikalizm kliklerinden kurtulup ihtilalci olmayan özgürlükçü bir sivil sol hareketin mayası olması için oyum Baskın Oran'a.





http://www.baskinoran.com (Kişisel Web Sitesi)



http://www.baskinoran.net (Seçim Kampanya Sitesi)

Devamı