23 Aralık 2005

Toyota Bireysel Ulaşımda Bir Paradigma Değişikliği Başlatabilir Mi?

Toyota 3 Aralık günü, EXPO 2005 AICHI'de Japonya pavyonu gösterisinde sunacağı teknolojileri açıkladı. "21. yüzyılda mobilite rüyası, eğlencesi ve ilhamı" olarak açıklanan gösterinin konusu kapsamında sunulacak teknolojilerden bir tanesi olan i-unit, birseysel ulaşımın paradigmasını değiştirebilme potansiyeli olan bir teknoloji olarak göze çarpıyor.

"İnsan Yeteneklerini Geliştirmek" kavramını hedefleyen i-unit bireysel erişim imkanları ile, özellikle şehir ortamlarında, bisiklet ve araba arasında bir yerlerde durarak, ulaşım amaçlı olarak her ikisinin de pazarından çalabilecek bir yenilik olabilir. Bir an için hayal edelim, arabalarımızın yerine i-unit'lerimiz olsa, hayatımızda neler değişir?

i-Unit'in yukarıda resmini gördüğünüz düşük hız modelinin yanı sıra, daha yüksek hızlarda seyahat için, yanda gördüğünüz ayrı bir modelini daha yapmışlar. Açıklandığı günden bu yana dünyada gördüğü yakın ilgiye, ve Toyota'nın i-Unit'i "2005 New York International Auto Show" etkinliğine getirme kararı almasına bakarsak, hayal etmemek için bir sebep yok.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa