22 Temmuz 2007

Secim 2007

Bugun oyumu Baskın Oran'a verdim. Sandik sayilmlari sirasinda da Baskin Oran ekibi icin musahitlik yaptim ve oy sayimina nezaret ettim. Su an icimde, bu kadar oy almis olmasina ragmen secilememis olmasindan kaynaklanan bir burukluk var. Buna sebep olan DTP'nin cikarmayacagini soylemis olmasina ragment 2.bolgede bagimsiz aday cikarmasi ve bagimsiz oylari bolmesini uzuntuyle karsiliyorum. Neyse ki, Meclis'in artik bir UFUK'u var. Mehmet Ufuk Uras, ezber bozmakta yalniz kalmaz ve haktan, emekten, bolusumnden yana yelpazenin kendine ait kismini hem AKP'den hem CHP'den geri alacak gercek bir ruzgar cikarabilir umarim.

Secim sonularini, AKP'nin bu oranda oy almasini garipsemiyorum. CHP'ye oy veren yakinlarima, tanidiklarima sordugum bir soru turnusol kagidi gibi. Bir CHP - MHP iktidarini veya CHP'nin tek basina iktidarini ozluyor musunuz? Boyle bir iktidarin sorunlarınızı cozecegine inaniyor musunuz? Ne yapacagini biliyor musunuz? Yapacagini sandiginiz şeyleri destekliyor musunuz? CHP'ye oy veren kisilerin bir cogu bu sorulara "Evet" diyemezken, CHP'ye oy vermeyenleri bu bayragin altina cekemezsiniz. Sadece ehven-i ser olmakla, toplumun onune bir politika, bir alternatif koymamakla oylarin hak edilemeyecegi bellidir. Kimse bana "AKP iktidarini mi ozluyorsun / istiyorsun" demesin. Iktidar mucadelesi umut, talep, (mevcuda) alternatif yaratmaktan gecer.

Simdi Cumhuriyet'mi kaybetmistir? Halk mi kaybetmistir? Secim oncesi sert sloganlarla ortami gererek, kisileri kendine oy vermeye mecbur birakacagini hesaplamak, bence Cumhuriyet sevgisi ile bagdasmaz. Secimde kaybedbilecegini hesaba katmadan, kendi pozisyonunu tek mesru, tek cumhuriyetci pozisyon olarak sunmak da cumhuriyete ve demokrasiye sevgisizliktir.

"Halkı ezdirmeyeceğiz, ülkeyi soydurmayacağız, devleti böldürmeyeceğiz" diye ne yapmayacagini soyleyenler, ne yapacaklarına dair inandirici veya desteklenecek hakça politikalar sunamadiklari icin olsa gerek halkin teveccuhu ile karsilanmadilar diye dusunuyorum.

Orjinal demokrasilerde, Cumhuriyet ile Demokrasi arasinda bir secim yapmak zorunda kalmazsiniz:

Toplumun genelini kucaklayan, hak ve özgürlüklerden, hakça bölüşümden, herkes için özgürlükten yana partilerimizin oldugu Orjinal Demokrasili günlerin bir gun gelmesi dileğiyle.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa