7 Temmuz 2006

Burası Neresi?

İstiklal Caddesi'nde aylardır derin bir sefalet hakim. Katılımcı belediyecilik(!) anlayışından olsa gerek, nedendir niçindir anlatmadan, kimsenin büyük bir şikayetinin olmadığı parke taşlarını söküp, sokak cadde bırakmadılar. Bu arada caddenin tek yeşil süsü olan yolun iki tarafındaki irili ufaklı ağaççıkları da kestiler.

Bu konudaki rivayet muhtelif. Kimi diyor güvenlik kameralarına siper oluyordu, kimi diyor, yolun altindaki bir galeri-tünele zarar veriyor diye (?) kesilmiş. Başkana sordular, daha güzel olsun diye kesiyoruz, balkonlara saksı yapacağız diye bence absürd bir yanıt verdi.

Tabii bu boy bir estetik inşaat işi yaparken gerekli inşaat detayı becerisi gösterilemediği için, granitler idare etse de, birleşim noktaları rezalet oldu. Altyapı kapaklarının etrafları, bina köşeleri eski halinden çoook daha kötü oldu. Şimdi granitleri değiştiriyorlar, inşaat lugatında finiş denen bu köşeler, kenarlar, detaylar, bir nebze daha iyi olsa da yine kötü. Ahali de canından bezdi artık. Ana cadde böyleyken, sokaklardaki durumu anlatmak mükün değil. Nasıl kazıp, nasıl doldurulduğunu hatırlayınca, bu kış ve önümüzdeki kışlarda bütün sokaklarda çökmeler olacağını öngörmek işten değil.


Bir de tabii granit mevzusu var. İçine çamurlu su çeken sahte Çin graniti mi, özz be özz, halis muhlis Türrkkk graniti mi? Milliyetçilik her yerden en koyu haliyle üzerimize yağıyor, bir granitimizin Türk olanı eksikti. Bütün bu değişikliğin bence en kötü sonucu da, İstiklal ve sokaklarındaki araç trafiğindeki inanılmaz artış oldu. Geçen gün, arabanın biri İstiklal Caddesi üzerinde HIZ yapıyordu. Katliam olmadıysa, ahalinin ve turist tayfasının çevikliğindendir. Ben kendi hesabıma, İstiklal'deki ağaçları geri istiyorum. Caddenin gölgeye, yeşile ve trafik kesiciye ihtiyacı var.


Saksı çiçeği yapmak için ağacı kesmek lazım mıdır?

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa